Fa unes setmanes vam fer a classe una tertúlia literària. Per a aquest dia cada grup va preparar la lectura d'un llibre i, després, comentem a l'aula els aspectes més rellevants de cadascun.
Dones (Isabel-Clara Simó)
Aquest llibre va ser el meu triat. Es divideix en diversos capítols que expliquen les historia de dones en situacions que reflecteixen la realitat, és a dir, on les dones són inferioritzades o pressionades per la societat. Cada capítol conta una història diferent, però tots coincideixen en la representació de dones insatisfetes que lluiten per la igualtat. Em va agradar molt i vaig veure reflectida la meua imatge i la de la meua mare en moltes ocasions durant la lectura.
https://www.youtube.com/watch?v=E0SLeZe-HPw&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=E0SLeZe-HPw&feature=youtu.be
Gegants de gel (Joan Benesiu)
Aquesta novel·la tracta de les vides de diferents personatgesque, sense tindre res en comú, existeix una connexió entre ells que els reuneix en un mateix bar de la ciutat de Ushaia. Tots comparteixen la seua història amb els altres i s'adonen que té un origen comú de les dificultats que estan passant. La resta de la novel·la transcorre amb les investigacions dels personatges.
La cinquena planta (Manuel Baixauli)
És una autobiografia de l'autor del llibre. Compte com en un moment de la seua vida es queda paralitzat sense poder sentir ni moure's, només té la capacitat de pensar, Al llarg de la història conta els personatges amb els quals es relaciona en el sanatori on es troba per a recuperar-se que, malgrat la dificultat, l'acaba aconseguint. El títol del llibre és pel fet que es troba el la cinquena planta de l'hospital.
Cròniques de la veritat oculta (Pere Calders)
Es tracta d'un recull de contes als que predominen l'humor i la fantasia. Porta a lector a una galaxia mesclada de realitat i caos impossibles plens de ciència-ficció. Aquesta mescla de quotidianitat amb fantasia transporta al públic a un món entretingut en el qual es reflecteix a si mateix per l'abundància de referències a casos de la vida real, encara que aquests estiguen modificats per la imaginació de l'escriptor.
Les ratlles de la vida (Raquel Ricart)
L'autora fa referència al nom del llibre amb la vida dels personatges. Es refereix a "les ratlles de la vida" amb les arrugues que es dibuixen en les cares protagonistes per raó de diferents sentiments: alegria, tristesa, penombra, amor, amistat, etc. És a través de la família protagonista com conta la vida de quatre generacions diferents amb el pas del temps.
El petit príncep (Antoine de Saint-Exupéry)
Es tracta d'una novel·la aparentment per a xiquets i xiquetes, però que és interessant llegir a qualsevol edat, perquè el seu element principal és la crítica a la manera de viure dels adults. La història transcorre amb les aventures que viu el petit príncep, on apareixen diferents reflexions en cada capítol, que fan qüestionar-se diferents aspectes de la vida. Utilitza un vocabulari senzill, per a la fàcil lectura dels més xicotets.
Hauries de fer una ressenya del llibres que has llegit més completa
ResponderEliminar